Trygg betaling

Fri frakt over 1000,-

norsk nettbutikk

Over 2o år i bransjen

Trygg betaling

FRi frakt over 1000,-

Norsk nettbutikk

Vårværet kan være lunefullt, og det er ikke alltid like lett å vite hvor mye man bør kle på barna.

Om våren og høsten kan det være godt og varmt i sola, mens det fortsatt er isende kaldt i skyggen. Påkledningen av barn er en utfordring når været er så lunefullt. Derfor kan det være lurt å bruke flere tynne plagg fremfor få tykke. Slik er det enklere å regulere temperaturen.

Kle barna i vindtett dress som ytterlag, dersom barna er så små at de ikke skal ligge i vognen. Lue og votter er lurt selv om det enkelte dager kjennes varmt ut.

Ull året rundt.

Mange bruker ull året rundt, da ull har en isolerende effekt, selv om plaggene blir fuktige av svette, urin eller vann.

Det er kjempefint å kle babyen i ullklær, selv om det begynner å bli varmere i luften. Ull kan ta opp mye væske før den kjennes våt, og selv når klærne er våte er ullen varm mot huden – i motsetning til bomull, som blir kald og mister isolasjonsevnen.

I vognen

I vognen er det lurt å ha en varm dyne eller en pose for å beskytte babyen mot den skarpe vårluften, samtidig som man bør ha god luftemulighet på varme dager.

Skal du inn på f.eks kjøpesenter, er det viktig å huske på å kle av barna litt – selv om de ligger i vognen. Knepp opp vogntrekket eller posen og løft på dyne/tepper.

I barnehagen

De største barnehagebarna, i alderen 2-6 år er mye i bevegelse og trenger derfor mindre klær på seg. Ta heller på flere lag med klær slik at det er lett å skrelle av dem ett lag hvis de blir for varme.

Sjekk værmeldingen før du sender barnet i barnehagen. Mange mødre kler på barna mye klær fordi de fryser selv.

Det er også viktig å beskytte barnas øyne mot solen. Bruk gjerne en lue med brem eller la barna få sine egne solbriller som festes med strikk rundt hodet.

Fryser barnet?

Barn blir ofte kalde på nesen, men det behøver ikke å bety at de fryser. En god indikator for å finne ut om babyen er passe varm, er å kjenne med hånden i nakken.

HUSKELISTE:

 • Bruk flere tynne plagg fremfor færre tykke, og bruk gjerne ull.
 • Ha på barnet vindtett dress, og alltid bruk votter og lue. Solen kan lure oss.
 • Ha en varm dyne eller pose rundt barn i vogn, og husk å fjerne noen lag med klær når man har ankommet destinasjoner som f.eks kjøpesenter eller lignende.
 • Beskytt barnet mot solen ved å bruke solbriller og hodeplagg.
 • Sjekk kroppstemperatur med hånden din i nakken på barnet.
0
  0
  Handlevogn
  Din handlekurv er tomTilbake til butikk
   Calculate Shipping